Държавният глава посети 344-ти Държавен център за подготовка на летателния състав

...
Държавният глава посети 344-ти Държавен център за подготовка на летателния състав
Коментари Харесай

Путин: Русия няма да атакува страни от НАТО, но западни F-16 ще бъдат сваляни в Украйна

Държавният глава посети 344-ти Държавен център за подготовка на летателния състав на Министерството на защитата на Русия. Той разгледа мостри на военно авиационно оборудване и оръжие, в това число противотанкови ракети " Хризантема ", а също по този начин беседва с водачите, които са на образование там. 

Пред тях съветският държавен глава означи, че воденият от Съединени американски щати боен съюз се е разширил на изток към Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, само че Москва не възнамерява да нападна страна от НАТО.

" Нямаме нападателни планове към тези страни ", споделя Путин, излиза наяве от стенограмата на Кремъл, оповестена тази заран.

" Идеята, че ще нападнем някоя друга страна - Полша, балтийските страни, чехите също са изплашени - са цялостни глупости. Това са просто нелепости. Още един метод за машинация на популацията и добиване на допълнителни дивиденти от хората, принуждавайки ги да носят това задължение на плещите си ", добави съветският президент.

Кремъл, който упреква Съединени американски щати, че се борят против Русия, като поддържат Украйна с пари, оръжие и разследващи действия, сподели, че връзките с Вашингтон евентуално в никакъв случай не са били по-лоши.

Запитан за изтребителите F-16, които Западът даде обещание да изпрати на Киев, Владимир Путин разяснява, че тези самолети няма да трансформират обстановката в Украйна.

" Ако те доставят F-16 и приказват за това, и явно образоват водачи, това няма да промени обстановка на бойното поле ", акцентира съветският водач, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ние ще унищожим самолетите тъкмо както в този момент унищожаваме танкове, бронирани транспортни средства и друга техника, в това число многочислени ракетни установки ", добави той.

Путин сподели, че F-16 могат да носят и нуклеарно оръжие.

" Разбира се, в случай че ще се употребяват от летища в трети страни, те стават за нас законни цели, където и да са локализирани ", добави той.

Забележките на руския президент последваха мнения на украинския външен министър Дмитро Кулеба по-рано денем, че самолетите би трябвало да дойдат в Украйна през идващите месеци.

Украйна, която към този момент повече от две години е въвлечена в пълномащабна война против Русия, в продължение на доста месеци се стреми да получи Ф-16.

Белгия, Дания, Норвегия и Нидерландия са измежду страните, които дадоха обещание да дарят изтребители от този модел. Коалиция от няколко страни даде обещание да помогне за образованието на украински водачи за ръководство на тези машини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР